Tar du godt vare på smykkene dine, kan du ha glede av dem i lang tid, og la dem gå i arv.

Diamanter må renses regelmessig da de blir skitne og støvete, noe som vil reduserer glansen i stenen. Det holder ofte å skylle den i lunket vann og bruke en myk kost til å få bort smuss, for eksempel en myk baby-tannbørste.

Gull er myke materialer, og det er spesielt fatningen på ringen som kan utsettes for en del slitasje. Det er vanlig at klørne må forsterkes fra tid til annen på diamantsmykker som brukes ofte. Ta hensyn til dine aktiviteter, og unngå å bruke diamantsmykker i situasjoner de kan utsettes for støt. Ta de helst av når du trener, bader eller gjør hus- og hagearbeid.

Støt kan slå skårer av diamanten, og små stener kan knuses og vil miste sin naturlige glans. Knuste diamanter lar seg ikke reparere, men de kan erstattes. Vær også forsiktig med å la smykker med diamanter slå inntil hverandre.

Vi anbefaler at du sjekker klørne hos autorisert gullsmed cirka en gang i året, eller med jevne mellomrom hvis smykket ikke brukes hver dag.

Smykker i hvitt gull er belagt med rhodium og gjør overflaten skinnende hvit. Over tid vil dette belegget slites av, spesielt på ringer. Den naturlige slitasjen som oppstår, kan poleres og få et nytt lag med rhodium hos autorisert gullsmed. Hvor ofte dine smykker trenger et nytt lag med rhodium er avhengig av bruk og hvordan man tar vare på dem.

Med riktig vedlikehold kan man ha glede av diamantsmykker i flere generasjoner!